petak, 27. maj 2016.

Otvoreno novo dečje igralište u Bloku 30 na Novom Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju novog dečjeg igrališta u Bloku 30 na Novom Beogradu, koje je Gradu donirala kompanija Wiener Stadishe. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Siniša Mali je istakao da je lepo videti da jedan projekat koji se zove „Za dečji osmeh” za rezultat ima osmeh dece koja danas uživaju u ovom prelepom prostoru. 

– Ovaj parkić je deo naše strategije da ove međublokovske prostore na Novom Beogradu što više oplemenimo kako bi naša deca i stariji sugrađani imali gde da borave i provode svoje slobodno vreme. Parkić je urađen po najsavremenijim i najstrožim standardima i još jedno je delo „Zelenila” – rekao je Mali, koji je zahvalio kompaniji Wiener Stadishe što je deo novca odvojila da se ovaj parkić uredi i da ovaj deo Novog Beograda bude bolje mesto za život.

On je dodao da je od početka godine otvoreno 14 novih parkića na teritoriji celog grada, a u ovom trenutku se radi još šest.

– Nećemo odustati od toga i iz nedelje u nedelju ćemo nastaviti da otvaramo ovakve parkiće kako bi deca provodila svoje slobodno vreme napolju umesto da sede za kompjuterom. Ona će na ovakvim mestima biti bezbedna i sigurna, a na ovaj način ulepšavamo naš grad  i činimo ga boljim – naglasio je gradonačelnik dodavši da se nada da će se ovakva saradnja ostvariti i sa drugim društveno odgovornim kompanijama. 

Svetlana Smiljanić, članica Izvršnog odbora kompanije Wiener Stadishe, zahvalila je JKP „Zelenilo – Beograd”  koje ih je podržalo u realizaciji ovog projekta koji se zove „Za dečji osmeh”, a ideja je bila da se mališanima obezbede lepši i komforniji uslovi za svakodnevnu igru.

Mališani iz PU „11 april” ulepšali su ovaj događaj svojim nastupom koji je oduševio sve prisutne.

Ukupna površina dečjeg igrališta u Bulevaru Mihajla Pupina 141 je 1.150 kvadrata. Igralište je sa gumenom podlogom u crvenoj i zelenoj boji, izgrađena je i betonska staza, koja prostor deli na dve celine. Svi rekviziti su u skladu sa važećim standardima, a vrednost radova je oko tri miliona dinara.