sreda, 25. maj 2016.

Gradonačelnik postavio kamen temeljac za prvi objekat kompanije „Lidl” u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali postavio je kamen temeljac za prvi objekat nemačke kompanije „Lidl” u Beogradu, koji će biti izgrađen do 1. novembra u Ulici Vojislava Ilića na Zvezdari. Zajedno sa gradonačelnikom, kamen temeljac je postavio i direktor centralnih usluga i član Uprave kompanije „Lidl” Dragan Čigoja. 

Gradonačelnik je tom prilikom rekao da je ovaj budući objekat još jedan dokaz da je točak investicija pokrenut.

– Na izgradnji objekta angažovane su domaće firme, a u njima će raditi naši ljudi. Važno je i to što će za veliki broj domaćih firmi ovo biti mogućnost da plasiraju svoje proizvode, ali i da ih izvoze u druge maloprodajne objekte „Lidla” u regionu – istakao je Mali.

Grad je sa svoje strane učinio sve da ovaj investitor, ali i drugi brzo dobiju građevinske dozvole, dodao je Mali. On je najavio i da će po jedan veliki objekat biti izgrađen u Rakovici i na Paliluli, kao i da su pronađeni investitori za izgradnju na prostoru nekadašnjeg saveznog MUP-a i obnavljanje zgrade BIGZ-a.   

Plan je da „Lidl” u glavnom gradu naredne godine izgradi tri do pet objekata, naveo je Mali, i izrazio veliku zahvalnost ovoj kompaniji na poverenju koje ukazuje, što će grad znati da ceni. 

Događaju je prisustvovao glavni urbanista Milutin Folić.