sreda, 25. maj 2016.

Grad će pomoći što većem broju mladih talenata

Fondacija za mlade talente do sada je prikupila 150.000 evra, a kada sredstva doniraju još neke velike društveno odgovorne kompanije koje su to obećale, grad će raspisati konkurs i pomoći što većem broju mladih talenata. I to ne samo onima iz jedne oblasti, već u zavisnosti od aplikacija koje nam budu stizale. Možda će to biti novi instrument, možda pomoć za putovanje na takmičenje u inostranstvu ili nešto treće, ali na osnovu toga Grad Beograd će pomagati mlade talente – rekla je za Studio B Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada,.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu zajedno sa trinaestogodišnjim Dušanom Krtolicom, učenikom novobeogradske OŠ „Laza Kostić”, istakla da će se Grad Beograd boriti i za ovog malog genija, koji je do sada imao nekoliko izložbi svojih crteža sa praistorijskim životinjama i koji je ovih dana završio pisanje i crtanje enciklopedije praistorijskog sveta.

– Već smo sa „Lagunom” imali nekoliko sastanaka, a sledeće nedelje ići ćemo ponovo da vidimo da li su oni zainteresovani za štampanje ove enciklopedije. Grad će i na ovaj način podržati ovog dečaka magičnih ruku, dečaka koji voli ono što radi i koji nikada ne odustaje. Pomoći ćemo mu i u odabiru srednje škole u kojoj bi dalje mogao da razvija svoj talenat. Možda će to baš biti Škola za grafički dizajn u koju ćemo zajedno otići sledeće nedelje i porazgovarati sa njenim rukovodstvom – istakla je Radulovićeva.