nedelja, 22. maj 2016.

Kolektivno venčanje za 110 mladenaca održano ispred Starog dvora

Kolektivno venčanje, na kome je subdonosno „da” izgovorilo 110 mladenaca, održano je danas na platou ispred Starog dvora, a zamenik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora te manifestacije Andreja Mladenović poželeo je parovima srećan i uspešan brak.

– Svima ovaj divan dan ostaje u sećanju do kraja života, posebno mladencima. Želim vam puno dece, da se volite, poštujete, uživate u braku, ali i da ova divna manifestacija živi još mnogo godina u našem glavnom gradu. Promocija porodice i braka je nešto najlepše – rekao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je istakao da su nasmejana lica mladenaca i njihovih porodica divna sliku Beograda već 18 godina i izrazio nadu da će ovakvog druženja biti i u godinama koje dolaze.

Kolektivno venčanje je prvi put organizovano 1999. godine i postalo je tradicija. Od tada se na ovaj način venčalo više od 3.500 parova.

Kolektivno venčanje je neprofitna manifestacija, koja propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti i pruža pomoć mladima koji tek stupaju u brak.