četvrtak, 19. maj 2016.

Završeni radovi na proširenju „uskog grla” na Tošinom bunaru

Glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović obišli su danas završne radove na proširenju saobraćajnice na Tošinom bunaru, u delu od raskrsnice te i Ulice Nikole Dobrovića do dela Zemunske. 

On je najavio da će ovo „usko grlo” na Tošinom bunaru,  u dužini od 300 metara, već tokom dana biti pušteno u saobraćaj.  

– Sada ova saobraćajnica ima po tri trake  u oba smera, biciklističke staze, trotoar sa obe strane puta  i dvored. Urađena je i nova kanalizaciona i vodovodna mreža, čime smo priveli kraju investiciju započetu pre više od 25 godina.  A sve sa  namerom da se Vojvođanska ulica spoji sa Tošinim bunarom – istakao je Folić. 

On je dodao da je veoma bitno da se davno započeti projekti konačno završe jer se njihovim stavljanjem u funkciju omogućava dalji razvoj uglavnom mnogo većih infrastrukturnih projekata. 

 – S tim u vezi, uveliko se priprema dokumentacija da se Ulica Vladimira Popovića konačno spoji sa Bulevarom Nikole Tesle. Inače, reč je sličnoj situaciji kao na Tošinom bunaru. Isto tako da se Ulica gospodara Vučića spoji sa Južnim bulevarom, koji  je takođe jedan od saobraćajnih pravaca odavno ucrtanih  i nikada dovršenih. Kao i predviđeni plan da se Ugrinovačka ulica ulije u Bulevar Mihajla Pupina – najavio je glavni gradski urbanista. 

To su, prema njegovim rečima, male intervencije, koje ne zahtevaju velika finansijska sredstva,  a koje omogućavaju nastavak mnogo većih investicija. 
Folić je najavio da se u narednih godinu dana očekuje završetak radova na spajanju Mosta na Adi i Tošinog bunara i dalje priključenje ove saobraćajnice ka Bežanijskoj kosi i spoljnoj magistralnoj tangenti. Takođe je najavio do kraja godine izradu plana za proširenje Ulice Tošin bunar  za još dve saobraćajne trake sve do Ugrinovačke ulice. 

–Time ćemo celokupnu saobraćajnu mrežu na Novom Beogradu u dužini od 160 kilometara u potpunosti staviti u funkciju – istakao je Folić za Beoinfo. 

Završetkom radova na Tošinom bunaru zaokružen je saobraćajni pravac od Vinogradske do auto-puta E 70, koji sada ima razdvojene kolovozne trake za svaki smer, sa pratećom infrastrukturom.