sreda, 18. maj 2016.

Vesić: Obnovljeno dečje igralište na Paliluli još jedan urbani džep u Beogradu

Od početka godine u Beogradu je uređeno 25 urbanih džepova i četiri parka sa teretanama na otvorenom, a sve se radi u saradnji sa opštinama i na inicijativu građana, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, prilikom obilaska obnovljenog dečjeg igrališta na Paliluli. On je zajedno sa predsednikom Odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandrom Jovičićem naglasio da će ovakvi radovi biti prioritet i u budućnosti jer mnogo znače građanima. 

– Na ovaj način podiže se kvalitet života građana u njihovom neposrednom životnom okruženju. Nastojaćemo da ovakvih lokacija ubuduće bude što više, a zajedno sa opštinama napravićemo godišnje planove, na osnovu kojih će građani moći da znaju šta mogu da očekuju. U rebalansu budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada u junu, više sredstava ćemo izdvojiti za otvaranje ovakvih prostora – istakao je Vesić.
Radovi su koštali 3,2 miliona dinara, precizirao je Vesić, i pozvao građane da i dalje podnose inicijative. 

Aleksandar Jovičić je zahvalio gradskom menadžeru Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na brzim reakcijama koje su usledile posle svake inicijative odborničke grupe koju zastupa u Skupštini grada. 

– Na Karaburmi smo uredili jednu zelenu površinu i omogućili našim mališanima da mogu da se igraju. To će u budućnosti biti naša obaveza, ukoliko preuzmemo odgovornost u opštini Palilula. Gledaćemo da svim sugrađanima obezbedimo maksimalno dobre uslove za život, ali takođe pozivam građane da čuvamo ovo što smo napravili i platili. Mogu da obećam da ćemo u budućnosti biti odgovorni i rešavati krucijalne i nagomilane probleme na Paliluli – istakao je Jovičić i naveo primer rukavca Ade Huje, odakle se šire neprijatni mirisi, na čemu će opština i grad u narednom periodu intenzivno raditi. 

Igralište za decu u Ulici Salvadora Aljendea 19 bilo je staro koliko i naselje. Sanirana je površina od 780 kvadratnih metara, a rekviziti za igru postavljeni su na bezbednim, gumenim podlogama, u crvenoj i zelenoj boji. Postavljene su i betonske klupe i đubrijere, a obnovljene su i zelene površine. 

Teretana na otvorenom u istoj ulici kod broja 7 ima šest multifunkcionalnih sprava za vežbanje. Na ovom prostoru takođe su postavljene klupe i uređeno je okolno zelenilo. 

Događaju su prisustvovali direktori JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i Gradskog centra za fizičku kulturu Nebojša Stojanović