четвртак, 19. мај 2016.

Завршени радови на проширењу „уског грла” на Тошином бунару

Главни градски урбаниста Милутин Фолић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић обишли су данас завршне радове на проширењу саобраћајнице на Тошином бунару, у делу од раскрснице те и Улице Николе Добровића до дела Земунске. 

Он је најавио да ће ово „уско грло” на Тошином бунару,  у дужини од 300 метара, већ током дана бити пуштено у саобраћај.  

– Сада ова саобраћајница има по три траке  у оба смера, бициклистичке стазе, тротоар са обе стране пута  и дворед. Урађена је и нова канализациона и водоводна мрежа, чиме смо привели крају инвестицију започету пре више од 25 година.  А све са  намером да се Војвођанска улица споји са Тошиним бунаром – истакао је Фолић. 

Он је додао да је веома битно да се давно започети пројекти коначно заврше јер се њиховим стављањем у функцију омогућава даљи развој углавном много већих инфраструктурних пројеката. 

 – С тим у вези, увелико се припрема документација да се Улица Владимира Поповића коначно споји са Булеваром Николе Тесле. Иначе, реч је сличној ситуацији као на Тошином бунару. Исто тако да се Улица господара Вучића споји са Јужним булеваром, који  је такође један од саобраћајних праваца одавно уцртаних  и никада довршених. Као и предвиђени план да се Угриновачка улица улије у Булевар Михајла Пупина – најавио је главни градски урбаниста. 

То су, према његовим речима, мале интервенције, које не захтевају велика финансијска средства,  а које омогућавају наставак много већих инвестиција. 
Фолић је најавио да се у наредних годину дана очекује завршетак радова на спајању Моста на Ади и Тошиног бунара и даље прикључење ове саобраћајнице ка Бежанијској коси и спољној магистралној тангенти. Такође је најавио до краја године израду плана за проширење Улице Тошин бунар  за још две саобраћајне траке све до Угриновачке улице. 

–Тиме ћемо целокупну саобраћајну мрежу на Новом Београду у дужини од 160 километара у потпуности ставити у функцију – истакао је Фолић за Беоинфо. 

Завршетком радова на Тошином бунару заокружен је саобраћајни правац од Виноградске до ауто-пута Е 70, који сада има раздвојене коловозне траке за сваки смер, са пратећом инфраструктуром.