субота, 28. мај 2016.

Градски менаџер Горан Весић отворио изложбу „Belgrade to Bowie”

Градски менаџер Горан Весић свечано је отворио изложбу фотографија Брајана Рашића „Belgrade to Bowie” и најавио да ће Београђани и посетиоци нашег главног града у наредна три месеца моћи да уживају у несвакидашњем омажу великом британском музичару. 

– Осим фотографија, пред публиком ће се наћи и ретроспектива филмова и концерата Дејвида Боувија, а главни град ускоро ће добити и мурал с његовим ликом. То је нешто што сматрам да припада Београду. На овај начин Београд показује да је отворен град, али и да има нешто што други немају – истакао је Весић.

Он је изразио захвалност нашем великом фотографу, али и Барбари Гарчевић, која је уз помоћ глумца Сергеја Трифуновића учинила ову идеју могућом, као и „Рајфајзен банци” и „Кинотеци”. 

Брајан Рашић је на отварању поручио да му је велика част да са свима подели двадесетак година своје сарадње са великим уметником, којег је, како је навео, било врло лако волети некад, као и сада. 

– Од зачетка идеје до њене реализације прошло је три године. Пун сам емоција и поносан сам – истакао је Рашић. 

На изложби која ће трајати до 21. августа у „Кинотеци”, представљено је више од сто фотографија Брајана Рашића, који је био ексклузивни фотограф Дејвида Боувија. 

Догађају су присуствовале бројне личности из јавног и културног живота, као и представници Градске управе, између осталих, заменик директора Службе за информисање Борис Јовановић.