петак, 27. мај 2016.

Отворено ново дечје игралиште у Блоку 30 на Новом Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас отварању новог дечјег игралишта у Блоку 30 на Новом Београду, које је Граду донирала компанија Wiener Stadishe. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Синиша Мали је истакао да је лепо видети да један пројекат који се зове „За дечји осмех” за резултат има осмех деце која данас уживају у овом прелепом простору. 

– Овај паркић је део наше стратегије да ове међублоковске просторе на Новом Београду што више оплеменимо како би наша деца и старији суграђани имали где да бораве и проводе своје слободно време. Паркић је урађен по најсавременијим и најстрожим стандардима и још једно је дело „Зеленила” – рекао је Мали, који је захвалио компанији Wiener Stadishe што је део новца одвојила да се овај паркић уреди и да овај део Новог Београда буде боље место за живот.

Он је додао да је од почетка године отворено 14 нових паркића на територији целог града, а у овом тренутку се ради још шест.

– Нећемо одустати од тога и из недеље у недељу ћемо наставити да отварамо овакве паркиће како би деца проводила своје слободно време напољу уместо да седе за компјутером. Она ће на оваквим местима бити безбедна и сигурна, а на овај начин улепшавамо наш град  и чинимо га бољим – нагласио је градоначелник додавши да се нада да ће се оваква сарадња остварити и са другим друштвено одговорним компанијама. 

Светлана Смиљанић, чланица Извршног одбора компаније Wiener Stadishe, захвалила је ЈКП „Зеленило – Београд”  које их је подржало у реализацији овог пројекта који се зове „За дечји осмех”, а идеја је била да се малишанима обезбеде лепши и комфорнији услови за свакодневну игру.

Малишани из ПУ „11 април” улепшали су овај догађај својим наступом који је одушевио све присутне.

Укупна површина дечјег игралишта у Булевару Михајла Пупина 141 је 1.150 квадрата. Игралиште је са гуменом подлогом у црвеној и зеленој боји, изграђена је и бетонска стаза, која простор дели на две целине. Сви реквизити су у складу са важећим стандардима, а вредност радова је око три милиона динара.