среда, 25. мај 2016.

Градоначелник поставио камен темељац за први објекат компаније „Лидл” у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали поставио је кaмeн тeмeљaц зa први објекат немачке компаније „Лидл” у Бeoгрaду, који ће бити изграђен до 1. новембра у Улици Вojислaвa Илићa на Звeздaри. Заједно са градоначелником, камен темељац је поставио и директор централних услуга и члан Управе компаније „Лидл” Драган Чигоја. 

Градоначелник је том приликом рекао да је овај будући објекат још један доказ да је точак инвестиција покренут.

– На изградњи објекта ангажоване су домаће фирме, а у њима ће радити наши људи. Важно је и то што ће за велики број домаћих фирми ово бити могућност да пласирају своје производе, али и да их извозе у друге малопродајне објекте „Лидла” у региону – истакао је Мали.

Град је са своје стране учинио све да овај инвеститор, али и други брзо добију грађевинске дозволе, додао је Мали. Он је најавио и да ће по један велики објекат бити изграђен у Раковици и на Палилули, као и да су пронађени инвеститори за изградњу на простору некадашњег савезног МУП-а и обнављање зграде БИГЗ-а.   

План је да „Лидл” у главном граду наредне године изгради три до пет објеката, навео је Мали, и изразио велику захвалност овој компанији на поверењу које указује, што ће град знати да цени. 

Догађају је присуствовао главни урбаниста Милутин Фолић.