среда, 25. мај 2016.

Град ће помоћи што већем броју младих талената

Фондација за младе таленте до сада је прикупила 150.000 евра, а када средства донирају још неке велике друштвено одговорне компаније које су то обeћале, град ће расписати конкурс и помоћи што већем броју младих талената. И то не само онима из једне области, већ у зависности од апликација које нам буду стизале. Можда ће то бити нови инструмент, можда помоћ за путовање на такмичење у иностранству или нешто треће, али на основу тога Град Београд ће помагати младе таленте – рекла је за Студио Б Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града,.

Она је гостујући у Јутарњем програму заједно са тринаестогодишњим Душаном Кртолицом, учеником новобеоградске ОШ „Лаза Костић”, истакла да ће се Град Београд борити и за овог малог генија, који је до сада имао неколико изложби својих цртежа са праисторијским животињама и који је ових дана завршио писање и цртање енциклопедије праисторијског света.

– Већ смо са „Лагуном” имали неколико састанака, а следеће недеље ићи ћемо поново да видимо да ли су они заинтересовани за штампање ове енциклопедије. Град ће и на овај начин подржати овог дечака магичних руку, дечака који воли оно што ради и који никада не одустаје. Помоћи ћемо му и у одабиру средње школе у којој би даље могао да развија свој таленат. Можда ће то баш бити Школа за графички дизајн у коју ћемо заједно отићи следеће недеље и поразговарати са њеним руководством – истакла је Радуловићева.