понедељак, 23. мај 2016.

Андреја Младеновић подржао акцију добровољног давања крви

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић подржао је данас акцију добровољног давања крви коју организује Институт за трансфузију крви Србије. Ову драгоцену течност он је дао у аутобусу који се од данас налази на паркингу испред Народне скупштине у делу ка Дечанској улици. 

–У сарадњи са Заводом за трансфузију крви Србије дошли смо до решења да се на паркингу испред Народне скупштине постави трансфузиони аутобус. На тај начин добровољни даваоци крви и они који су заинтересовани могу у овом аутобусу да дају крв и на тај начин помогну свима онима којима је помоћ потребна – истакао је Андреја Младеновић.

Он је нагласио да се из године у годину у Београду повећава број добровољних давалаца крви и позвао све редовне даваоце да наставе са овом својом хуманом активношћу, а све оне који до сада нису давали крв да то ураде јер је то нешто што ће им одузети десетак минута, а помоћ је непроцењива за оне којима то значи живот.

Директор Института за трансфузију крви Србије Градимир Богдановић  рекао је да је нашим суграђанима омогућено да на овој новој локацији дају крв и додао да је Скупштина града уложила велики напор и помогла да се трансфузиони аутобус постави на овом месту.

– Ово је место где ће велики број суграђана моћи да приђу и у комфорним условима безбедно дају крв. Сваког радног дана од 10 до 16 часова овде ће бити екипа Института за трансфузију крви Србије и суграђани ће моћи да дају крв на овој новој локацији – рекао је Богдановић.