недеља, 22. мај 2016.

Колективно венчање за 110 младенаца одржано испред Старог двора

Колективно венчање, на коме је субдоносно „да” изговорило 110 младенаца, одржано је данас на платоу испред Старог двора, а заменик градоначелника и председник Организационог одбора те манифестације Андреја Младеновић пожелео је паровима срећан и успешан брак.

– Свима овај диван дан остаје у сећању до краја живота, посебно младенцима. Желим вам пуно деце, да се волите, поштујете, уживате у браку, али и да ова дивна манифестација живи још много година у нашем главном граду. Промоција породице и брака је нешто најлепше – рекао је Младеновић.

Заменик градоначелника је истакао да су насмејана лица младенаца и њихових породица дивна слику Београда већ 18 година и изразио наду да ће оваквог дружења бити и у годинама које долазе.

Колективно венчање је први пут организовано 1999. године и постало је традиција. Од тада се на овај начин венчало више од 3.500 парова.

Колективно венчање је непрофитна манифестација, која пропагира брачну заједницу као једну од највиших друштвених вредности и пружа помоћ младима који тек ступају у брак.