субота, 21. мај 2016.

Градски менаџер примио представнике Удружења предузетника из Лондона

Градски менаџер Горан Весић примио је данас у Скупштини града представнике Удружења предузетника Лондона, који су дошли у Београд како би видели какве су могућности за инвестирање и упознали српску престоницу.

– Веома је важно да охрабримо сваког потенцијалног инвеститора да улаже у Београду, а на основу разговора са њима видео сам да постоји расположење за то. Представио сам им највеће пројекте као што су „Београд на води”, наш највећи, а један од већих европских пројеката, као и депонију Винча, прераду отпадних вода, обилазницу око Београда. Истакао сам да у Београду може да се инвестира и у мање пројекте, те да се са подједнаком пажњом односимо према сваком инвеститору јер нам је сваки евро потребан и желимо да привучемо што више инвеститора. Србија и Велика Британија су традиционално велики пријатељи и ако имају интерес да негде инвестирају, боље је да то буде у земљи са којом имају традиционално пријатељство. Чињеница да су ови људи данас у Београду, на сопствену иницијативу, говори о томе да Србија и Београд постају атрактивнији за инвестирање, што је циљ и политика Владе Републике Србије и Скупштине Београда – истакао је Весић и пожелевши гостима угодан боравак у српској престоници и поновни долазак.

Представница Удружења предузетника Лондона Кејт Џоли објаснила је да су у посети Београду представници слободног еснафа, који у Европи постоји од 12. века, те да је један од најмлађих еснафа.

– Овде смо јер сматрамо да можемо да успоставимо пријатељске и пословне везе, али и да помогнемо онима који желе да се баве предузетништвом. Овде људи имају веома снажне предузетничке вештине у технологији и инжењерингу, електронском пословању и желимо да видимо какву сарадњу у тим пољима можемо да остваримо – нагласила је она.