среда, 18. мај 2016.

Весић: Обновљено дечје игралиште на Палилули још један урбани џеп у Београду

Oд почетка године у Београду је уређено 25 урбаних џепова и четири парка са теретанама на отвореном, а све се ради у сарадњи са општинама и на иницијативу грађана, рекао је данас градски менаџер Горан Весић, приликом обиласка обновљеног дечјег игралишта на Палилули. Он је заједно са председником Одборничке групе СНС-а у Скупштини града Александром Јовичићем нагласио да ће овакви радови бити приоритет и у будућности јер много значе грађанима. 

– На овај начин подиже се квалитет живота грађана у њиховом непосредном животном окружењу. Настојаћемо да оваквих локација убудуће буде што више, а заједно са општинама направићемо годишње планове, на основу којих ће грађани моћи да знају шта могу да очекују. У ребалансу буџета, који ће се наћи на дневном реду седнице Скупштине града у јуну, више средстава ћемо издвојити за отварање оваквих простора – истакао је Весић.
Радови су коштали 3,2 милиона динара, прецизирао је Весић, и позвао грађане да и даље подносе иницијативе. 

Александар Јовичић је захвалио градском менаџеру Горану Весићу и Граду Београду на брзим реакцијама које су уследиле после сваке иницијативе одборничке групе коју заступа у Скупштини града. 

– На Карабурми смо уредили једну зелену површину и омогућили нашим малишанима да могу да се играју. То ће у будућности бити наша обавеза, уколико преузмемо одговорност у општини Палилула. Гледаћемо да свим суграђанима обезбедимо максимално добре услове за живот, али такође позивам грађане да чувамо ово што смо направили и платили. Могу да обећам да ћемо у будућности бити одговорни и решавати круцијалне и нагомилане проблеме на Палилули – истакао је Јовичић и навео пример рукавца Аде Хује, одакле се шире непријатни мириси, на чему ће општина и град у наредном периоду интензивно радити. 

Игралиште за децу у Улици Салвадора Аљендеа 19 било је старо колико и насеље. Санирана је површина од 780 квадратних метара, а реквизити за игру постављени су на безбедним, гуменим подлогама, у црвеној и зеленој боји. Постављене су и бетонске клупе и ђубријере, а обновљене су и зелене површине. 

Теретана на отвореном у истој улици код броја 7 има шест мултифункционалних справа за вежбање. На овом простору такође су постављене клупе и уређено је околно зеленило. 

Догађају су присуствовали директори ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и Градског центра за физичку културу Небојша Стојановић